Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Voeding volgens de richtlijnen van de T.C.M

De Chinese geneeskunde beveelt een dieet aan dat voornamelijk bestaat uit verse groenten en graanproducten (ongeveer 70%), met vis, vlees, zuivel, noten, zaden, vruchten, en peulvruchten. In China bestaan enorme verschillen in eetgewoonten. In de wat koudere provincies zoals Szechuan is heet, pittig voedsel populair, terwijl men in de zuidelijke gebieden veel eier- en roerbakgerechten eet.

De Chinese voedingstheorie hecht grote waarde aan de betekenis van rauw en gekookt voedsel. Echter rauw voedsel bevat weliswaar meer voedingsstoffen dan gekookt voedsel maar gekookt en warm voedsel is veel gemakkelijker te verteren. Uiteindelijk worden meer voedingsstoffen in het lichaam opgenomen. Eet daarom niet te veel rauw voedsel, vooral niet in de zomer en afhankelijk van uw conditie.

Het spijsverteringsproces kan vergeleken worden met het koken van soep en heeft dus ook warmte nodig. Alles wat goed verteerd moet worden, moet het lichaam op een hogere temperatuur dan normaal verwerken. Van afgekoeld voedsel dat later opnieuw verhit wordt, kunnen de heilzame, verwarmende kenmerken veranderen, dus probeer zo veel mogelijk vers gekookte maaltijden te eten.