Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Additieve geneeskunde

Wat is Additieve Geneeskunde?

De additieve geneeskunde ofwel complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Soms wordt ook wel alternatieve geneeskunde gebruikt. De term alternatieve geneeskunde suggereert dat de reguliere geneeskunde wordt vervangen. Het is beter de term behandelwijzen te gebruiken. Hieronder volgt een aantal vormen van aanvullende behandelwijzen.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexpunten op de voeten. Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd. Door het bewerken van de reflexen kunnen de aanwezige spanningen of blokkades weggenomen worden waardoor er een zelfgenezingsproces kan beginnen.

Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk “bewegingsleer”. Kenmerkend is het gebruik en de toepassing van spiertesten. Door middel van spiertesten, waarbij de therapeut zachte druk op verschillende geïsoleerde spieren uitoefent, worden disbalansen zichtbaar gemaakt.

Iriscopie

Iriscopie is een natuurgeneeskundig diagnosemethode. De iris van de oog laat de zwakke plekken van het lichaam zien, en wat de grondaanleg van een persoon is. Elk orgaan heeft zijn eigen betekenis en energiewerking en is te zien in de iris van het oog.

NES therapie

De NES vitaliteitsscan geeft inzicht in gezondheidsproblemen. Door simpel de hand te leggen op een computermuis kan men meten welke vitamines of mineralen nodig zijn en welke functieverstoringen ten grondslag liggen aan de klachten.

Vindt een Additieve Geneeskunde therapeut

Klik hier voor een overzicht van therapeuten gespecialiseerd in Additieve Geneeskunde.