Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde?

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een compleet geneeskundig systeem dat al duizenden jaren oud is en nog steeds toegepast wordt op 1/3 deel van de wereldbevolking. De basisbegrippen van de Chinese geneeskunde zijn: yin en yang, Qi (energie), de vijf elementen, de twaalf organen en de meridianen.
De pijlers van de Chinese geneeskunde zijn Acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina (manipulatie- en massage technieken) en Qi Gong (bewegings- en ademhalingsleer) en Shiatsu.

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende TCG techniek, waarbij naalden op nauwkeurige omschreven punten op de meridianen worden ingebracht. Hierdoor wordt de stroom van qi beïnvloed en worden blokkades opgeheven. Acupunctuur is bekend geworden door de goede resultaten bij pijnbestrijding maar er kunnen echter nog veel meer aandoeningen mee behandeld worden.

Chinese kruiden

Chinese kruidenkunde is één van de belangrijkste pijlers in de TCG. Er worden kruidenformules samengesteld die precies op de patient is afgestemd. Een zeer gedegen kennis is hiervoor nodig.

Tuina

Tuina is een Chinese massagevorm die gericht is op het behandelen van spieren en spiergroepen. Het kan een onderdeel zijn van een behandelplan van een grote verscheidenheid aan medische klachten.

Qi Qong

Qi Qong is een adem- bewegingscoördinatietechniek, een verbinding van meditatie, ademhaling en lichaamsbewgingen om de energie van het lichaam te ontwikkelen en blokkades te herstellen.

Shiatsu

Shiatsu is een massagevorm ontstaan in Japan. De vitale energie wordt beïnvloed door middel van druk met vingers of handpalm. Het herstelproces kan in gang gezet worden. Het is belangrijk dat een shiatsu behandeling deskundig uitgevoerd wordt.Een shiatsu behandeling moet deskundig uitgevoerd worden. Wij selecteren uitsluitend erkende en geregistreerde therapeuten voor u.

Vindt een therapeut in de Traditionele Chinese geneeskunde

Klik hier voor een overzicht van therapeuten in de Traditionele Chinese geneeskunde.