Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Behandeling orthomoleculair

Voor de behandeling van fibromyalgie wordt in de reguliere geneeskunde veelal gebruik gemaakt van niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID). Ook worden spierontspanners of spierverslappers voorgeschreven. Als slaapmiddel wordt wel eens gekozen voor een tricyclische antidepressiva. Echte positieve ervaringen kan men hiervan niet verwachten.

Bij een orthomoleculaire behandeling wordt op cellulair niveau gekeken naar de tekorten in het lichaam. Mangaan en zink zijn belangrijk bij de energie productie van de spieren. Door een mangaantekort neemt de doorlaatbaarheid van de darmen toe waardoor er meer gevoeligheid voor gluten en andere allergische reacties ontstaat.

Door een zinktekort kan de koolhydraatstofwisseling minder goed verlopen, wat een verzuring in de spieren geeft. Gebufferde vitamine C waar mangaan en zink aan toegevoegd is zal hier uitkomst kunnen bieden. Mogelijke andere orthomoleculaire preaparaten zijn: magnesium tauraat bij spierstijfheid en spierkramp, co-enzym Q 10 voor een goede energie voorziening, octacosanol voor een beter herstel na inspanning en L-tryptofaan om tot rust te komen.

Een orthomoleculair therapeut (raadpleeg de achterzijde van dit bulletin) kan uw tekort opsporen en het juiste advies hierin geven.