Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Cardiotraining is effectief

Voor fibromyalgie worden vaak antidepressiva en pijnstillers voorgeschreven. Een orthomoleculair therapeut is daar niet zo weg van aangezien langdurig medicijngebruik uiteinderlijk zal leiden tot allerlei andere klachten en bijwerkingen. Er zijn voldoende en gezondere manieren die helpen de lichamelijke en geestelijke klachten te bestrijden.
In de studie 'Effects of aërobe exercise versus stress management treatment in fibromyalgia' wordt duidelijk gemaakt dat aerobe training (cardiotraining) prima resultaten geven bij mannen en vrouwen met fibromyalgie. Tijdens de genoemde studie namen de vrijwillige proefpersonen deel aan drie trainingsessies van 45 minuten per week. De cardiotraining gebeurde onder begeleiding van een medisch geschoolde therapeut.

Er werd met wisselende intensiteit geoefend, waarbij het maximum op 60 tot 70% van de maximale hartslag lag. Deze aerobe trainingsgroep liet na 14 weken een significant verschil zien in vermindering van de pijnverspreiding en pijnpuntengevoeligheid en een grotere werkcapaciteit. (DB)

Referentie:
Häuser W, Eich W, Herrmann M, Nutzinger DO, Schiltenwolf M, Henningsen P. Klinische Leitlinie Fibromyalgiesyndrom. Klassifikation, Diagnose und Behandlungsstrategien. Dtsch Arztebl Int 106[23] (2009) 383-391