Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Move&Cure (Watsu/Shiatsu)

Mariska Hammerstein
Zwembad Zaangolf, Wezelstraat 1 b
Koog a/d Zaan
020-6700577

SHIATSU (DRUKPUNT MASSAGE)

Voor wie: Mensen met stress en/of pijnklachten (spieren, gewrichten, wervelkolom, hoofdpijn/migraine, maag/darmen) en vermoeidheidsklachten.

Therapie: Met drukpunttechnieken van duimen en handpalmen worden energieblokkades opgeheven. Met strekkingen van ledematen en wervelkolom worden wervels, gewrichten en spieren losgemaakt.

Doel: Ontspanning, pijnvermindering.

WATSU (THERAPIE IN WATER)

Wat is Watsu?
Watsu is een vorm van Shiatsu. Shiatsu is drukpuntmassage, waarbij de therapeut op punten van energiebanen drukt. Hierdoor worden blokkades opgeheven en gaat de energie beter stromen. Dit effect wordt ook bereikt door het strekken van ledematen en gewrichten.

Watsu is Shiatsu in water. Het water is bij voorkeur tussen de 34 en 36 graden, wat al een weldadig en ontspannen effect geeft. Deze temperatuur maakt ook dat je een uur in het water kan blijven zonder het koud te krijgen.
Watsu-behandelingen zijn heel ontspannend en hebben als voordeel dat je – gedragen in het water - je gewicht ‘kwijtraakt’. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid. Strekkingen en drukpunt-massages, die op het droge moeilijk, pijnlijk of zelfs onmogelijk kunnen zijn, gaan in het water vaak heel gemakkelijk en soepel.

Voor wie is Watsu bedoeld?
Ieder mens kan de voordelen van een Watsu-behandeling ervaren. Wie geen specifieke klachten heeft, zal tijdens en na een sessie in het warme water kunnen genieten van de totale ontspanning. De therapeut maakt met strekkingen, zachte manipulaties en kalme bewegingen ruggengraat, gewichten en spieren los en heft blokkades in de energiebanen op.
De cliënt, die in het water steeds wordt ondersteund door de therapeut, hoeft niet te kunnen zwemmen. Hij of zij mag zich ontspannen en passief overgeven aan de behandeling therapeut – en ervan genieten.

Watsu is bovendien heel geschikt voor mensen met klachten als gewrichts- en spierstijfheid, reuma, artrose, fibromyalgie, migraine, nek- en schouderklachten, astma, RSI, osteoporose en allerlei soorten van pijn. Ook voor mensen met stress- en burn-outverschijnselen heeft Watsu een helende werking

Wat zijn de effecten van Watsu?
Behalve een enorm gevoel van ontspanning, dat dagenlang kan aanhouden, zijn er van Watsu effecten bekend als: verlaging van hartslag en bloeddruk, verdieping van de ademhaling, stimulering van de celstofwisseling, het oprekken van te korte spieren, het beweeglijker worden van gewrichten, versoepeling en verlenging van de wervelkolom en versoepeling van bindweefsel.

Javascript is required to view this map.
Location
Javascript is required to view this map.