Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Het principe van de orthomoleculaire voeding komt van de grondlegger van de medische wetenschap Hippocrates (460-373 voor Christus). Hij beweerde al: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”.

Glucose, malt, kristalsuiker en zetmeel zijn opgebouwd uit oplosbare glucose moleculen. Glucose heeft geen voedingswaarde. Integendeel, overconsumptie van glucoserijke producten veroorzaken een verminderde weerstand, overgewicht en diabetes type II. Een relatief onbekend feit is dat er ook genezende suikers bestaan: glucosamine is inmiddels een bekend essentieel suiker en wordt vaak en effectief gebruikt tegen gewrichtsklachten. Een andere essentiële suiker is Mannose.

Mannose is essentieel voor de groei en de ontwikkeling van het kind en beschermt tegen uitwendige stress factoren. De wand van de mond, maag, darm, vagina en blaas bevat een slijmlaag. Slijmmoleculen, vormen zowel slijm als slijmvlies-receptoren waaraan bacteriën zich hechten. Deze slijmmoleculen zijn geheel opgebouwd uit essentiële suikers. Ontstekingen van het slijmvlies van de blaas kunnen worden afgeremd door gebruik van essentiële suikers. Bijna 90% van de blaasontstekingen worden veroorzaakt door de E. Coli bacterie.

Mannose kan worden ingezet bij blaasontstekingen aangezien dit molecuul de hechting van colibacteriën afremt. Mannose verbetert ook de microflora van de dikke darm.