Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Mesologie

Wat is Mesologie?

Bij de mesologie wordt de reguliere en alternatieve gezondheidszorg met elkaar verbonden. Een mesoloog heeft een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie en interne geneeskunde vanuit de regulier geldende maatstaven.
De nadruk ligt op het maken van een goede en uitgebreide diagnose.

Het is gebaseerd op 4 fundamentele principes:

  1. Het menselijk organisme is een functionele eenheid. Er wordt rekening gehouden met fysieke, emotionele, mentale, energetische en existentiële aspecten.
  2. Eerst alles onderzoeken, dan de individuele diagnose. Door te zoeken naar de dysfuncties van het organisme kunnen de klachten worden verklaard. Op deze manier wordt er een individuele diagnose gesteld en heeft niemand dezelfde oorzaak bij een klacht.
  3. Er is altijd een samenhang tussen functie en dysfunctie. Door de samenhang tussen functie en dysfunctie vast te stellen, is de diepere oorzaak te herleiden; een ziektebeeld is namelijk een functionele aanpassing.
  4. Het menselijk organisme bezit zelfregulerende krachten. Natuurlijke krachten stimuleren of herstellen de gezondheid en zijn gericht op de genezing.

Vindt een Mesologie therapeut

Klik hier voor een overzicht van Mesologie therapeuten