Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Additieve geneeskunde

Wat is Additieve Geneeskunde?

De additieve geneeskunde ofwel complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Soms wordt ook wel alternatieve geneeskunde gebruikt. De term alternatieve geneeskunde suggereert dat de reguliere geneeskunde wordt vervangen. Het is beter de term behandelwijzen te gebruiken. Hieronder volgt een aantal vormen van aanvullende behandelwijzen.

Voetreflexologie

PostHeaderIcon Ayurveda

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is de traditionele natuurgeneeskunde uit India die al langer dan 5000 jaar wordt beoefend. Het is een holistische geneeswijze waarin de relatie lichaam, geest en ziel een belangrijke rol speelt. Ayurveda gaat uit dat alles in dit universum is opgebouwd uit vijf elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. De Ayurveda deelt mensen in 3 typen: Kapha, Vata en Pita en werkt met kruiden, voeding en verschillende behandelmethoden en wordt in Nederland vergoed door 45 zorgverzekeraars.

Vindt een Ayurveda therapeut

PostHeaderIcon Homeopathie

Wat is Homeopathie?

Klassieke homeopathie is een energetische geneeswijze die 200 jaar geleden door Samuel Hahnemann voor het eerst systematisch werd toegepast en beschreven.
De voornaamste pijlers zijn het totaliteitsprincipe en het gelijksoortigheidsprincipe. Het totaliteitsprincipe houdt in dat ziekte een verstoring is van het gehele organisme op een dynamisch, met andere woorden, niet-materieel niveau.

PostHeaderIcon Mesologie

Wat is Mesologie?

Bij de mesologie wordt de reguliere en alternatieve gezondheidszorg met elkaar verbonden. Een mesoloog heeft een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie en interne geneeskunde vanuit de regulier geldende maatstaven.
De nadruk ligt op het maken van een goede en uitgebreide diagnose.

Het is gebaseerd op 4 fundamentele principes:

  1. Het menselijk organisme is een functionele eenheid. Er wordt rekening gehouden met fysieke, emotionele, mentale, energetische en existentiële aspecten.

PostHeaderIcon Natuurgeneeskunde

Wat is Natuurgeneeskunde?

De natuurgeneeskunde is een geneeswijze met een lange geschiedenis. Zij heeft haar wortels in de volksgeneeskunde en bestaat al zo lang als de mensheid. Vele beroemde namen komen we tegen in de geschiedenis welke een grote betekenis hebben gehad voor de huidige natuurgeneeskunde.

Kik hier voor een overzicht van therapeuten in de Natuurgeneeskunde.

PostHeaderIcon NES Therapie

Wat is NES Therapie?

NES therapie is een revolutionaire methode om inzicht te krijgen in uw gezondheid en om uw gezondheid te verbeteren. NES (Nutri Energetics Systems) is gebaseerd op de ontdekkingen van het "Human Body Field" (HBF) door de Australische wetenschapper Peter Fraser.
Het HBF is een energieveld rondom het menselijk lichaam, in dit veld ligt informatie opgeslagen over ons fysieke lichaam en onze mentale gesteldheid.

Vindt een NES therapeut

Kik hier voor een overzicht van therapeuten in de NES Therapie.

PostHeaderIcon Orthomoleculaire Geneeskunde

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen (de bouwstenen van ons lichaam). In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen en mineralen en juist afwezigheid van afvalstoffen en toxinen.

PostHeaderIcon Osteopathie

Wat is Osteopathie?

PostHeaderIcon Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde?

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een compleet geneeskundig systeem dat al duizenden jaren oud is en nog steeds toegepast wordt op 1/3 deel van de wereldbevolking. De basisbegrippen van de Chinese geneeskunde zijn: yin en yang, Qi (energie), de vijf elementen, de twaalf organen en de meridianen.
De pijlers van de Chinese geneeskunde zijn Acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina (manipulatie- en massage technieken) en Qi Gong (bewegings- en ademhalingsleer) en Shiatsu.

Acupunctuur