Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Praktijk Mingmen

Praktijk Mingmen
Dr Nolensstraat 10
Gennep
0485-518523

Ik heb ruim 20 jaar als A-verpleegkundige gewerkt in een algemeen ziekenhuis.
Een van mijn kinderen ontwikkelde een ernstige vorm van astma. Hij moest daardoor al heel jong een gigantische hoeveelheid medicijnen nemen. Voor mijn gevoel moest dat anders kunnen, dus ben ik gaan zoeken naar alternatieve geneeswijzen. In eerste instantie kwam ik zo uit bij voetreflexologie omdat ik iets zocht wat voor zeer kleine kinderen geschikt moest zijn. Dus behaalde ik mijn diploma Natuurgeneeskundige met specialisatie Voetreflexologie. Ik begon mijn eigen praktijk in 1997.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Artrose gezien vanuit de orthomoleculaire geneeskunde

Door Ingrid Andringa

Pijnlijke gewrichten zijn een enorme hinder in de bewegingsvrijheid. Door onze gewrichten kunnen wij onze armen en benen strekken en buigen. Gewrichten vinden we in ruggenwervels, knieën, elleboog, vingers, heupen, rug en de polsen. Op het uiteinde van elk bot zit een laagje kraakbeen. Dit kraakbeen is spiegelglad en wordt vochtig en glad gehouden door een smeermiddel in het gewricht. Hierdoor kunnen de botten gemakkelijk over elkaar heen bewegen en kunnen wij ons lichaam bewegen zonder dat de botten beschadigd raken.

PostHeaderIcon Artrose: "Je moet ermee leren leven??"

Bijna één op de zes personen krijgt artrose of artritis. Veel geneesmiddelen moeten gezien de chronische aard van de aandoening langdurig geslikt worden en hebben nogal wat bijwerkingen. Desondanks heeft de reguliere geneeskunde er nog geen echt antwoord op gevonden. De eerste middelen die voor de behandeling van artritis werden gebruikt zijn synthetische hormonen, de corticosteroïden.