Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Steeds terugkerende blaasonsteking

Blaasontsteking komt zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voor en kan allerlei oorzaken hebben. Bij een steeds terugkerende blaasontsteking wordt dikwijls de ene na de andere antibiotica kuur gegeven en vormt een bron van ellende. In de biologische geneeskunde worden goede resultaten bereikt aangezien de patiënt in zijn totaliteit wordt behandeld.

PostHeaderIcon Prostaatontsteking en Chinese geneeskunde

Bij een acute bacteriële prostaatontsteking zijn er klachten zoals pijn in de onderbuik, koorts en rillingen. Later kunnen ook plasproblemen ontstaan.

Bij een chronische prostaatontsteking staan de plasproblemen meer op de voorgrond. Pijn in de onderbuik of onderrug, balzak of penis kunnen voorkomen. Men spreekt van het chronische pelvische pijnsyndroom (CPPS). Bij onderzoek vindt men in dit geval geen bacteriële besmetting.

PostHeaderIcon Prostaatproblemen

De beschermende mogelijkheden van kruiden en voeding
Circa 70% van alle mannen tussen 40 en 70 jaar heeft symptomen die behoren bij een vergrote prostaat. Door aanpassing van het voedingspatroon en inname van bepaalde voedingsstoffen en kruiden, kan prostaatzwelling tegengegaan worden en het risico van prostaatontsteking verminderd worden.

PostHeaderIcon Vochthuishouding volgens de Chinese geneeskunde

De vloeistoffen die wij nemen zorgen voor vocht, voeding en verkoeling en zijn van wezenlijk belang voor het lichaam. Onze vochthuishouding wordt volgens de Chinese geneeskunde geregeld door de Drievoudige Verwarmer of San Jiao. Het systeem wordt in drieën gedeeld: de Lage-, Midden- en Opper Jiao dat elk een bepaald lichaamsgebied verzorgt. Het zorgt ervoor dat de voedingsessences correct wordt gescheiden en de vloeistoffen naar de juiste organismen worden getransporteerd.

PostHeaderIcon Wat te doen zij een blaasontsteking?

Zelfhulp bij een blaasontsteking

  • Drink veel water of kamillethee
  • Gebruik geen alcohol, koffie, suiker, zetmeelrijke producten of tabak
  • Hou de zuurgraad van de urine op peil door gebruik maken van condooms (sperma is
    zeer alkalisch), probiotica en vitamine C.
  • Smeer bioyoghurt in de vagina. Dit helpt tegen de pijn en zorgt voor de ‘juiste’ bacteriën in de vagina.
  • Start met drie maal daags drie capsules D-Mannose 500 mg.

Zorg voor een goede hygiëne

PostHeaderIcon Blaasontsteking: Natuurlijke behandeling

Urineweginfecties, zoals blaasontsteking, komen vaak voor, vooral bij vrouwen. Bij 10 tot 15% van de vrouwen keert de ontsteking regelmatig terug, soms meermalen per jaar. Hoewel seksuele activiteit van invloed schijnt te zijn om deze infectie te activeren, is het een misverstand dat een blaasontsteking overgebracht wordt door de partner. De kans is aanwezig dat tieners en jonge vrouwen hun eerste blaasontsteking krijgen wanneer zij seksueel actief worden. Persoonlijke hygiëne na de stoelgang speelt ook een belangrijke rol vooral bij jonge kinderen.

PostHeaderIcon Statines verhogen risico van prostaatkanker

Cholesterol verlagende medicijnen (statines) verhogen het risico van prostaatkanker bij mannen met overgewicht, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Deze mannen hebben 1,5 keer zo veel kans dat ze prostaatkanker krijgen als mannen met een normaal gewicht, en dit risico stijgt naarmate de mannen langer statines gebruiken.

ref: Am J Epidemiol, 2008; 168: 250-260

PostHeaderIcon De prostaat bevat veel zink

De prostaat bevat meer zink dan enig ander orgaan en er wordt dan ook vaak zinktabletten voorgeschreven. Een uitstekende formule is gebufferde vitamine C waar zink aan toegevoegd is. Zinkhoudende voedingsmiddelen zijn: biergist,tarwekiemen, pompoenzaden, mosterdpoeder. Kruiden die urine afdrijven zijn: kamille, kweekgras en brandnetel. Drinkminder koffie, thee en alcohol.

PostHeaderIcon Broccoli: de wondergroente

Broccoli wordt wel de wondergroente genoemd; intussen begint in de wetenschap eindelijk duidelijk te worden hoe broccoli ziekten zoals prostaatkanker voorkomt. Mannen die meer dan een keer per week broccoli eten, hebben een veel kleiner risico dat ze prostaatkanker krijgen en het lijkt erop dat de groente de eerste signalen van kanker van de prostaat kan onderbreken.

ref: PloS One, 2 juli 2008; 3(7): e2568.
doi:10.1371/journal.pone.0002568

PostHeaderIcon Problemen aan de prostaat

Het nut en de gevolgen van een vroegtijdig onderzoek.

In Nederland wordt jaarlijks bij 6000 mensen prostaatkanker vastgesteld. Het gehalte PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) –een indicator voor prostaatkanker – wordt bepaald uit een bloedmonster. Om het nut van een vroegtijdige systematisch PSA screening na te gaan is meer onderzoek nodig. PSA is een enzym dat door de prostaat wordt aangemaakt.