Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Steeds terugkerende blaasonsteking

Blaasontsteking komt zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voor en kan allerlei oorzaken hebben. Bij een steeds terugkerende blaasontsteking wordt dikwijls de ene na de andere antibiotica kuur gegeven en vormt een bron van ellende. In de biologische geneeskunde worden goede resultaten bereikt aangezien de patiënt in zijn totaliteit wordt behandeld.

PostHeaderIcon Vochthuishouding volgens de Chinese geneeskunde

De vloeistoffen die wij nemen zorgen voor vocht, voeding en verkoeling en zijn van wezenlijk belang voor het lichaam. Onze vochthuishouding wordt volgens de Chinese geneeskunde geregeld door de Drievoudige Verwarmer of San Jiao. Het systeem wordt in drieën gedeeld: de Lage-, Midden- en Opper Jiao dat elk een bepaald lichaamsgebied verzorgt. Het zorgt ervoor dat de voedingsessences correct wordt gescheiden en de vloeistoffen naar de juiste organismen worden getransporteerd.

PostHeaderIcon Wat te doen zij een blaasontsteking?

Zelfhulp bij een blaasontsteking

  • Drink veel water of kamillethee
  • Gebruik geen alcohol, koffie, suiker, zetmeelrijke producten of tabak
  • Hou de zuurgraad van de urine op peil door gebruik maken van condooms (sperma is
    zeer alkalisch), probiotica en vitamine C.
  • Smeer bioyoghurt in de vagina. Dit helpt tegen de pijn en zorgt voor de ‘juiste’ bacteriën in de vagina.
  • Start met drie maal daags drie capsules D-Mannose 500 mg.

Zorg voor een goede hygiëne

PostHeaderIcon Blaasontsteking: Natuurlijke behandeling

Urineweginfecties, zoals blaasontsteking, komen vaak voor, vooral bij vrouwen. Bij 10 tot 15% van de vrouwen keert de ontsteking regelmatig terug, soms meermalen per jaar. Hoewel seksuele activiteit van invloed schijnt te zijn om deze infectie te activeren, is het een misverstand dat een blaasontsteking overgebracht wordt door de partner. De kans is aanwezig dat tieners en jonge vrouwen hun eerste blaasontsteking krijgen wanneer zij seksueel actief worden. Persoonlijke hygiëne na de stoelgang speelt ook een belangrijke rol vooral bij jonge kinderen.