Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Move&Cure (Watsu/Shiatsu)

Mariska Hammerstein
Zwembad Zaangolf, Wezelstraat 1 b
Koog a/d Zaan
020-6700577

SHIATSU (DRUKPUNT MASSAGE)

Voor wie: Mensen met stress en/of pijnklachten (spieren, gewrichten, wervelkolom, hoofdpijn/migraine, maag/darmen) en vermoeidheidsklachten.

Therapie: Met drukpunttechnieken van duimen en handpalmen worden energieblokkades opgeheven. Met strekkingen van ledematen en wervelkolom worden wervels, gewrichten en spieren losgemaakt.

Doel: Ontspanning, pijnvermindering.

WATSU (THERAPIE IN WATER)

Wat is Watsu?

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Guasha-Therapie

Een andere behandelmethode uit de TCM

Binnen de Chinese Geneeskunde is Guasha in Nederland nog het minst bekend. Het woord bestaat uit twee gedeeltes: Gua betekent schrapen (masseren) en Sha betekent toxines (afvalstoffen). Eerst breng je een speciale olie op de huid aan die de circulatie verbetert. Vervolgens masseer je met een jade steen (Bao Yu in het Chinees) of een schraper van hoorn, over de huid waardoor je stagnaties (pijn) oplost.

PostHeaderIcon De Milt

In de Traditionele Chinese Geneeswijze is de Milt uw hele verterings capaciteit. De Milt wordt dus niet gezien zoals wij het orgaan milt kennen. Hoe goed kunt u uw eten verteren? Dát is in de TCG uw milt. Haalt u alle voeding wel uit uw eten? Eet u ongezond, dan wordt het heel moeilijk om ook helemaal gezond te zijn. In de TCG is de milt niet alleen verantwoordelijk voor de vertering van uw eten. In de TCG zorgt de Milt namelijk ook voor de vertering van uw leven, dat wat u zoal mee maakt. Denk maar eens aan zinnen zoals: Dat is onverteerbaar, of het ligt me zwaar op de maag.

PostHeaderIcon De Lever uit balans

TCM en Ayurveda

Is de lever uit balans dan kan dit zich uiten in een breed scala aan klachten. De lever is bij chronische klachten altijd betrokken. Geen wonder dat in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Ayurveda zo veel aandacht besteedt aan de conditie ervan. Maar hoe is de aanpak voor al die verschillende klachten en verschillende mensen? Is het mogelijk om met een advies voor iedereen te komen? Of geldt voor iedereen een apart, op de persoon en klachten gericht advies? De ervaring leert, dat het inderdaad heel persoonlijk is. Wel zijn er grofweg drie verschillende patronen te onderscheiden. De drie patronen komen los of in combinatie met elkaar voor. Veel voorkomende combinaties zijn een leverstagnatie samen met een uitgeputte lever of een leverstagnatie samen met leverhitte.

PostHeaderIcon Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)

Buikpijn, krampen, vaak naar de wc moeten of juist helemaal niet kunnen, een opgeblazen gevoel. Naar schatting heeft één op de vijf Nederlanders wel eens te kampen met een prikkelbare darm. Een spastische darm draagt vele namen.

Zo herkent u het:

  • Een zeurende of krampende buikpijn die tijdens of na het eten verergert.
  • Voelbare darmbewegingen, borrelingen, een gevoelige en pijnlijke darmwand, een opgeblazen gevoel.
  • (Afwisselend) verstopping en/of diarree.

PostHeaderIcon Spijsvertering volgens principes uit de Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde is een goed functionerend spijsverteringsstelsel essentieel voor een goede gezondheid. In het hele spijsverteringsstelsel wordt voeding omgezet in
qi (energie) en Bloed. Bij niet goed functioneren van de spijsvertering kunnen verstoringen ontstaan in de Jing. Dit is de heilzame bron energie “De Essence”.

De weg die het voedsel aflegt

PostHeaderIcon Zuurbranden, oprispingen, vage buikklachten

Oorzaak: Onvoldoende productie van verteringsenzymen

In alle mogelijke leeftijdsgroepen hebben mensen maagdarmproblemen. Grote veroorzaker van veel buikklachten is onvoldoende productie van verteringsenzymen die vaak niet opgespoord worden. Door de klachten te omschrijven als maagzuurbranden en slechte doorstroming van voedsel wordt vaak een verkeerde diagnose vertaald in een verkeerd advies met maagzuurremmers. Dit zuurbranden is niet altijd het gevolg van overtollig maagzuur, maar vaak van de vertraging van de maagfunctie waardoor het voedsel door het lange verblijf in de maag ‘verzuurt’ en omhoog komt.

PostHeaderIcon Een opgeblazen gevoel

Met een opgeblazen gevoel wil je niet blijven rondlopen. De vraag is waarom zoveel mensen een slecht functionerende spijsvertering hebben zoals krampen, winderigheid en een buik die ’s avonds duidelijk dikker is dan ’s ochtends. Eten we dan zo belabberd? Of kunnen onze darmen ons drukke leven niet meer bijbenen?

Een spijsverteringsstelsel dat normaal werkt, produceert gas: ongeveer de helft van wat in je darmen zit, is lucht. Een gezond persoon produceert tussen de tien en de twintig winden per dag zonder dat er sprake is van een aandoening. Het gas komt in je ingewanden terecht bij het eten – we slikken daarbij heel wat lucht door – en bovendien wordt er bij het verteringsproces nog meer gas gecreëerd door bacteriën in de dikke darm. Die lucht moet je ook weer kwijt. Meestal gaat dat niet gepaard met ongemakken.

PostHeaderIcon Complete Fibre Complex

(met biologisch lijnzaad) van Viridian Een combinatie van in water oplosbare en onoplosbare vezels, biologisch lijnzaad, psyllium husk (vlozaad), appelpectine, kelp, rijstezemelen en fructo-oligosacharides. Vezelstoffen spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering. Door hun groot vochtopnemend vermogen maken zij de darminhoud zachter en voller, wat de stoelgang ten goede komt. Vezelstoffen kunnen als voedingsbodem voor een gezonde darmflora fungeren, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering.

PostHeaderIcon Probioguard

Probioguard van Lamberts bevat vier zorgvuldig geselecteerde stammen van vriendelijke bacteriën: Lactobacillus acidophilus (La5), Bifidobacteriën (Bb12), Streptococcus thermophilus en Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus. Deze stammen zijn gebruikt in vele klinische studies. De lokale keuken in andere landen kan ervoor zorgen dat de darmen worden bevolkt met andere bacteriestammen die onplezierig aanwezig blijven. De samenstelling van Probioguard is hier speciaal op afgestemd zodat de vriendelijke lichaamseigen bacteriën weer de overhand krijgen.