Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Steeds terugkerende blaasonsteking

Blaasontsteking komt zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voor en kan allerlei oorzaken hebben. Bij een steeds terugkerende blaasontsteking wordt dikwijls de ene na de andere antibiotica kuur gegeven en vormt een bron van ellende. In de biologische geneeskunde worden goede resultaten bereikt aangezien de patiënt in zijn totaliteit wordt behandeld.

PostHeaderIcon Blaasontsteking: Natuurlijke behandeling

Urineweginfecties, zoals blaasontsteking, komen vaak voor, vooral bij vrouwen. Bij 10 tot 15% van de vrouwen keert de ontsteking regelmatig terug, soms meermalen per jaar. Hoewel seksuele activiteit van invloed schijnt te zijn om deze infectie te activeren, is het een misverstand dat een blaasontsteking overgebracht wordt door de partner. De kans is aanwezig dat tieners en jonge vrouwen hun eerste blaasontsteking krijgen wanneer zij seksueel actief worden. Persoonlijke hygiëne na de stoelgang speelt ook een belangrijke rol vooral bij jonge kinderen.

PostHeaderIcon Blaas en Prostaatproblemen

Effectieve behandelingen voor een goede vochthuishouding

Blaasontsteking

Blaasontsteking (cystitis) is een onsteking van het slijmvlies van de blaas en urinebuis. De infectie wordt meestal veroorzaakt door de E. coli-bacterie, die normaal in de darmen leeft, maar nu in de blaas terecht komt, hetzij door slechte hygiëne, hetzij door seksueel verkeer. Wanneer de bacterie via de plasbuis de blaas binnenkomt hecht deze zich aan de blaaswand waardoor die gaat ontsteken.