Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Behandeling orthomoleculair

Voor de behandeling van fibromyalgie wordt in de reguliere geneeskunde veelal gebruik gemaakt van niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID). Ook worden spierontspanners of spierverslappers voorgeschreven. Als slaapmiddel wordt wel eens gekozen voor een tricyclische antidepressiva. Echte positieve ervaringen kan men hiervan niet verwachten.

Bij een orthomoleculaire behandeling wordt op cellulair niveau gekeken naar de tekorten in het lichaam. Mangaan en zink zijn belangrijk bij de energie productie van de spieren. Door een mangaantekort neemt de doorlaatbaarheid van de darmen toe waardoor er meer gevoeligheid voor gluten en andere allergische reacties ontstaat.

PostHeaderIcon Malic acid

Malic acid (appelzuur) reguleert de pH waarde, stimuleert productie van ATP (energie in de mitochondriën) en voert zware metalen af. Magnesium in combinatie met Malic acid zorgt voor vermindering van vermoeidheid en gespannen spieren en verbetert de circulatie.

Dosering: Neem 3 x daags 500 mg.
30 caps. € 9,75
90 capsules € 21,90
www.viridian.nl

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Van alle soorten natuurlijke geneeswijzen staat de orthomoleculaire geneeskunde nog het dichtst bij de reguliere, omdat het zich ook richt op het niveau van moleculen in het lichaam, het zgn. biochemische milieu. Alleen gebeurt dit niet door het toedienen van farmaceutische middelen, maar door het aanvullen van tekorten aan natuurlijke stoffen uit voeding.

PostHeaderIcon Een evenwichtige zuur/base balans

Het menselijk lichaam bestaat voor 75 procent uit water. Toch treffen we zeer uiteenlopende pH-waarden erin aan. Het maagsap is zeer geconcentreerd (pH 2). Het maagsap bewerkt het voedsel en breekt dat af tot een brij met een pH van ongeveer 4. De brij gaat verder naar de darmen waar hij steeds meer basisch wordt gemaakt, waar de absorptie van voedingsstoffen plaatsvindt. De sappen van de alvleesklier worden hiervoor ingeschakeld.

PostHeaderIcon De rol van calcium overschat bij osteoporose

Volgens de algemene opvatting is het goed voor je botten om veel calcium in te nemen om osteoporose te voorkomen. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat juist voor vrouwen na de overgang het gebruik van voldoende eiwitten en extra inname van mineralen en stoffen die invloed hebben op de vorming van collageen, zoals silicium en gebufferde vitamine C, essentieel zijn voor gezonde botten. Reclame-uitingen over gezonde botten wijzen ons op de noodzaak van voldoende calcium die we via de voeding en eventueel via supplementen binnen moeten krijgen.

PostHeaderIcon Nieuwe inzichten in de strijd tegen botontkalking!

Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, is een botaandoening waarbij de hoeveelheid en ook de stevigheid van het botweefsel afneemt. Het komt veel voor en wordt een steeds groter probleem door de toenemende vergrijzing in ons land. Wist u dat 1 op de 3 vrouwen boven de 55 jaar osteoporose heeft? Maar ook mannen krijgen ermee te maken; voor hen geldt dat zo’n 1 op de 6 met osteoporose te kampen krijgt. Volgens het RIVM hebben op dit moment ruim 800.000 mensen osteoporose. Velen van hen breken een heup, een pols of krijgen wervelinzakkingen.

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Veel mensen denken dat hun botten bestaan uit calciumcarbonaat: “zoiets als kalk dus”. Dit klopt niet, denk maar eens aan een schoolbordkrijtje (calciumcarbonaat) en hoe gemakkelijk dat breekt. Onze botten moeten dus veel sterker zijn. Onze botten bestaan voor een belangrijk deel ook uit bindweefsel en collageen dat u kunt vergelijken als het ijzeren vlechtwerk in gewapend beton.

PostHeaderIcon Magnesium vermindert schade hersenbloeding

Sterfte kwart lager dankzij gebruik goedkoop middel

Magnesium kan de levens redden van patiënten die een hersenbloeding hebben gehad. Patiënten die na een hersenbloeding magnesium krijgen toegediend hebben maar liefst 25 procent minder kans om te overlijden. Ook lopen ze aanzienlijk minder risico op zware handicaps. Dit blijkt uit een onderzoek van Walter van den Bergh, neuroloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het medisch wetenschappelijk tijdschrift Stroke.

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Verscheidene voedingsstoffen, zoals bepaalde vitaminen, mineralen, aminozuren en kruiden, spelen een positieve rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Het mineraal magnesium is bijvoorbeeld onmisbaar voor het functioneren van het totale hart- en vaatstelsel. Taurine is een zwavelhoudend aminozuur dat in hoge concentraties voorkomt in de hartspier en ingezet kan worden bij hartritmestoornis- sen. Magnesium-tauraat is daarom een veel gebruikt middel bij hart- en vaatpro- blemen. De meidoornbes is bijzonder rijk aan proanthocyanidinen (OPC!).