Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Wat is fibromyalgie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde?

Volgens de optiek van de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de fibromyalgie gezien als een Bi-syndroom, een blokkade van de stroming van de Qi (energie). De oorzaak van Bi-syndromen zijn omgevingsgebonden, namelijk pathogene invloeden van Wind, Koude en Damp dringen het (verzwakte) lichaam binnen. Wanneer de Zang organen, zoals Nieren en Milt verzwakken door slecht dieet, te veel overwerk of genetische aanleg wordt de weerstand tegen deze pathogene invloeden minder. Ze komen terecht in de spieren, pezen en gewrichten waar ze dan een obstructie veroorzaken.

PostHeaderIcon De Milt

In de Traditionele Chinese Geneeswijze is de Milt uw hele verterings capaciteit. De Milt wordt dus niet gezien zoals wij het orgaan milt kennen. Hoe goed kunt u uw eten verteren? Dát is in de TCG uw milt. Haalt u alle voeding wel uit uw eten? Eet u ongezond, dan wordt het heel moeilijk om ook helemaal gezond te zijn. In de TCG is de milt niet alleen verantwoordelijk voor de vertering van uw eten. In de TCG zorgt de Milt namelijk ook voor de vertering van uw leven, dat wat u zoal mee maakt. Denk maar eens aan zinnen zoals: Dat is onverteerbaar, of het ligt me zwaar op de maag.

PostHeaderIcon Spijsvertering volgens principes uit de Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde is een goed functionerend spijsverteringsstelsel essentieel voor een goede gezondheid. In het hele spijsverteringsstelsel wordt voeding omgezet in
qi (energie) en Bloed. Bij niet goed functioneren van de spijsvertering kunnen verstoringen ontstaan in de Jing. Dit is de heilzame bron energie “De Essence”.

De weg die het voedsel aflegt