Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Seminar: Voedingsadviezen en orthomoleculaire suppleties met betrekking tot reumatische aandoeningen.

Voedingsadviezen en orthomoleculaire suppleties met betrekking tot reumatische aandoeningen.

Voor wie bedoeld?

Het seminar opgezet voor therapeuten (o.a. acupuncturisten, voetreflexologen, overgangsconsulenten, natuurgeneeskundige-, (sport)massagetherapeuten e.a. die hun praktijkvoering willen uitbreiden of verder professionaliseren met een specialisme.

Doel van het seminar

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Het principe van de orthomoleculaire voeding komt van de grondlegger van de medische wetenschap Hippocrates (460-373 voor Christus). Hij beweerde al: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”.

PostHeaderIcon Cardiotraining is effectief

Voor fibromyalgie worden vaak antidepressiva en pijnstillers voorgeschreven. Een orthomoleculair therapeut is daar niet zo weg van aangezien langdurig medicijngebruik uiteinderlijk zal leiden tot allerlei andere klachten en bijwerkingen. Er zijn voldoende en gezondere manieren die helpen de lichamelijke en geestelijke klachten te bestrijden.
In de studie 'Effects of aërobe exercise versus stress management treatment in fibromyalgia' wordt duidelijk gemaakt dat aerobe training (cardiotraining) prima resultaten geven bij mannen en vrouwen met fibromyalgie. Tijdens de genoemde studie namen de vrijwillige proefpersonen deel aan drie trainingsessies van 45 minuten per week. De cardiotraining gebeurde onder begeleiding van een medisch geschoolde therapeut.

PostHeaderIcon Behandeling orthomoleculair

Voor de behandeling van fibromyalgie wordt in de reguliere geneeskunde veelal gebruik gemaakt van niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID). Ook worden spierontspanners of spierverslappers voorgeschreven. Als slaapmiddel wordt wel eens gekozen voor een tricyclische antidepressiva. Echte positieve ervaringen kan men hiervan niet verwachten.

Bij een orthomoleculaire behandeling wordt op cellulair niveau gekeken naar de tekorten in het lichaam. Mangaan en zink zijn belangrijk bij de energie productie van de spieren. Door een mangaantekort neemt de doorlaatbaarheid van de darmen toe waardoor er meer gevoeligheid voor gluten en andere allergische reacties ontstaat.

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Van alle soorten natuurlijke geneeswijzen staat de orthomoleculaire geneeskunde nog het dichtst bij de reguliere, omdat het zich ook richt op het niveau van moleculen in het lichaam, het zgn. biochemische milieu. Alleen gebeurt dit niet door het toedienen van farmaceutische middelen, maar door het aanvullen van tekorten aan natuurlijke stoffen uit voeding.

PostHeaderIcon Praktijk SOPHIA

Praktijk SOPHIA
Koningstraat 11
Rossum
0418 662620

Orthomoleculair Therapeut
Orthomoleculaire therapie gaat uit van optimale voeding en een gezonde leefstijl. Met ons huidige voedings- en leefpatroon ontstaan gemakkelijk tekorten van essentiële vitamines en mineralen. Veel toegevoegde stoffen in voeding en stress kunnen onze gezondheid schaden. Veel gezondheidsklachten zijn met deze methode goed te verhelpen. Ook preventief is veel te doen met deze aanpak. Tijdens een consult krijgt u persoonlijk voedings- en leefstijl advies.

Jenny Nugteren

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Veel mensen denken dat hun botten bestaan uit calciumcarbonaat: “zoiets als kalk dus”. Dit klopt niet, denk maar eens aan een schoolbordkrijtje (calciumcarbonaat) en hoe gemakkelijk dat breekt. Onze botten moeten dus veel sterker zijn. Onze botten bestaan voor een belangrijk deel ook uit bindweefsel en collageen dat u kunt vergelijken als het ijzeren vlechtwerk in gewapend beton.

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Verscheidene voedingsstoffen, zoals bepaalde vitaminen, mineralen, aminozuren en kruiden, spelen een positieve rol bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Het mineraal magnesium is bijvoorbeeld onmisbaar voor het functioneren van het totale hart- en vaatstelsel. Taurine is een zwavelhoudend aminozuur dat in hoge concentraties voorkomt in de hartspier en ingezet kan worden bij hartritmestoornis- sen. Magnesium-tauraat is daarom een veel gebruikt middel bij hart- en vaatpro- blemen. De meidoornbes is bijzonder rijk aan proanthocyanidinen (OPC!).

PostHeaderIcon Orthomoleculaire Geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen (de bouwstenen van ons lichaam). In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen en mineralen en juist afwezigheid van afvalstoffen en toxinen.