Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Natuurgeneeskundige Gezondheidspraktijk ‘Energeia’

Natuurgeneeskundige Gezondheidspraktijk ‘Energeia’
Saffier 34
Hoorn
0229 – 23 94 58

Visie ‘Energeia’

Mijn visie hangt samen met de ‘Hibiscus Cyriacus’; de bloem die de basis is van mijn huisstijl.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Ziekte van Crohn

Ongeveer 65% van alle Crohnpatiënten hebben lage vitamine D-waarden in hun bloed. Ook de ernst van de ziekte is gerelateerd aan te weinig vitamine D. Kenmerkend voor de ziekte van Crohn zijn de gecompliceerde darmontstekingen, die de opname van mineralen (o.a. calcium) grondig verstoren. Samen met het vitamine D-tekort, leidt dit tot het ernstig verhoogde risico op osteoporose, een fenomeen dat al langer bekend is bij de ziekte van Crohn.

Indian J Med Res. 2009 Aug;130(2):133-7

PostHeaderIcon Osteoporose gezien vanuit TCM

In de vorige editie van de gezondheidswijzer heeft u kunnen lezen dat de Chinese geneeskunde gebruikt maakt van de 12 organen als een basis principe. Deze organen worden met een hoofdletter geschreven en zijn: Hart, Pericardium, Dunne Darm, Drievoudige Verwarmer , Milt, Maag, Longen, Dikke Darm, Nieren, Blaas, Lever en Galblaas. Elk orgaan heeft een bijbehorend element en is yin of yang. De hoofdfunctie van de Nier energie is de opslag van reproductieve qi die met de erfelijkheid is verbonden. De Nier energie produceert botten en merg en helpt brein te functioneren.

PostHeaderIcon Botopbouwende alternatieven

Heeft u last van osteoporose, dan is een combinatie van calcium, vitamine D en vitamine K, samen met magnesium, een goed alternatief zonder de bijwerkingen.

Vitamine K

Deze vitamine is inmiddels erkend als cruciale factor bij de botomzetting. Door een tekort ontstaat verlies aan botdichtheid. Na drie jaar gebruik van zowel vitamine D als K blijkt er minder botverlies te zijn opgetreden dan bij mensen die een placebo of alleen vitamine D nemen. Groene bladgroenten en plantaardige oliën bevatten heel veel vitamine K1 (fylloquinon).

PostHeaderIcon Chinese geneeskunde, De basisbegrippen Yin en Yang

In de vorige uitgave van de Gezondheidswijzer hebben wij geschreven over de 5 basisbegrippen waaronder: yin en yang. Om yin en yang beter te begrijpen zullen we dit begrip nader uitleggen. De Chinese karakters voor yin-yang beschrijven twee zijden van een berg: de zonzijde, de yang-kant, en de schaduwzijde, de yin-kant. Dit ene object, de berg, kan dus zowel yin als yang zijn, donker of licht, heet of koud, afhankelijk van de heersende krachten.

PostHeaderIcon De beste voeding voor gezonde botten

Ons eten heeft meer invloed op de botten dan we denken. Het is zeker geen kwestie van meer kalk alleen. Om dat te begrijpen moeten we ons eerst verdiepen in het begrip zuur-base balans en weten welke rol calcium en andere mineralen daarbij spelen.

De zuur-base balans wordt uitgedrukt op een schaal voor pH die loopt van 0 tot 14. Een pH van 7 is neutraal, onder de 7 spreken we van zuur en daarboven van basisch.

PostHeaderIcon Melk

Zuivelproducten bevatten behalve calcium ook veel verzadigde vetzuren en dierlijke eiwitten. De grote hoeveelheid eiwitten in melk zorgt voor een verhoging van de zuurgraad in het bloed. Dit wordt door calcium in evenwicht gebracht, wat weer stimulerend werkt op de botontkalking. De osteoclasten gaan harder werken, maar ook de osteoblasten om het bot weer te herstellen. De botaanmaak raakt echter uitgeput als de celdeling van de osteoblasten uitblijft door een tekort aan onder ander vitamine B12. Melk remt de intrinsic factor en daardoor de vitamine B12-opname.

PostHeaderIcon Silicea Schüssler zout

De twaalf celzouten van Dr. Schüssler stimuleren het natuurlijk regenererend vermogen van het organisme. Silicea, celzout nr. 11 werkt prima bij stoornissen in de groei van de haren en nagels en stoornissen in het bindweefsel. Het helpt goed bij stoornissen in de botvorming. Ze kunnen ieder ook aan een dierenriemteken toegekend worden. Zo kan men uitzoeken met welk zout men op doelgerichte wijze de algemene gezondheidstoestand positief kan beïnvloeden.

Biochemische zouten van Dr. Schüssler van Timm Health Care

PostHeaderIcon Wilgenbast

Uit de witte wilg wordt het salicylzuur gewonnen dat bekend staat als aspirine. De witte wilg van Viridian is een 100% biologisch product. Samenstelling per vegetarische capsule: biologische witte wilgenbast (Salix alba) 400 mg. Gebruik 1 tot 3 capsules per dag.

Verkoopprijs € 27,00 90 capsules
Meer informatie: www.provisan.nl

PostHeaderIcon Laat vroegtijdig een botmeting doen

De meeste mensen weten niet dat ze osteoporose hebben. Osteoporose is een aandoening die zich pas laat zien wanneer osteoporose een feit is. Wervelinzakkingen worden met name door osteoporose veroorzaakt. Het krimpen, ofwel kleiner worden in lichaamslengte, of een spontane botbreuk bij een lichte stoot of val is een duidelijk signaal van osteoporose. De botafname is dan vaak al jaren bezig zonder dat men zich hiervan bewust is. Om osteoporose te voorkomen is een vroegtijdige diagnose van de botgesteldheid van essentieel belang.