Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Vermijd stress

Frustratiestress kan een belangrijke factor zijn in het ontstaan van fibromyalgie. Lange periodes van stress verzwakken ons immuunsysteem en het autonome zenuwstelsel. Het gevolg is dat het lichaam reageert met de verschijnselen van fibromyalgie. Pijn is vaak de oorzaak dat iemand minder actief wordt, en dat op zichzelf kan weer leiden tot meer stress en angstgevoelens en zelfs tot depressies. Angst, depressiviteit en boosheid veroorzaken allemaal meer stress. Die stress draagt ertoe bij dat de serotonine in de hersenen uitgeput raakt. Hierdoor wordt de pijn die men voelt weer heviger. Dan begint de kringloop opnieuw.

PostHeaderIcon Qi Qong

Door de eeuwen heen heeft de mens gezocht naar het “Levenselixer”: een wondermiddel om lang, gezond en als het ware “eeuwig” te leven. In het Westen ontstond de alchemie; men brouwde met dit doel allerlei drankjes. In Azië en met name in China werden diverse vormen van lichaamsoefeningen ontworpen die vrijwel allemaal voortkwamen uit de krijgskunst.
De oefeningen hebben inmiddels een veel bredere basis en elementen bevatten meditatie, filosofie, respect voor het leven en ouderen, evenals kennis van het menselijk lichaam en de heelkunde.