Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Behandeling orthomoleculair

Voor de behandeling van fibromyalgie wordt in de reguliere geneeskunde veelal gebruik gemaakt van niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers (NSAID). Ook worden spierontspanners of spierverslappers voorgeschreven. Als slaapmiddel wordt wel eens gekozen voor een tricyclische antidepressiva. Echte positieve ervaringen kan men hiervan niet verwachten.

Bij een orthomoleculaire behandeling wordt op cellulair niveau gekeken naar de tekorten in het lichaam. Mangaan en zink zijn belangrijk bij de energie productie van de spieren. Door een mangaantekort neemt de doorlaatbaarheid van de darmen toe waardoor er meer gevoeligheid voor gluten en andere allergische reacties ontstaat.

PostHeaderIcon Blootstelling vrije radicalen

In een onderzoek is gebleken dat fibromyalgiepatiënten een verhoogde blootstelling aan vrije radicalen hebben. Meer onderzoek zal gedaan moeten worden naar voedingsstoffen die helpen om blootstelling aan vrije radicalen te verminderen. Het is voor fibromyalgie patiënten raadzaam om meer anti-oxidanten zoals OPC, gluthation en gebufferde vitamine C te gaan gebruiken.