Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?
Ja
51%
Nee
49%
Totaal aantal stemmen: 91

PostHeaderIcon Orthomoleculaire geneeskunde

Het principe van de orthomoleculaire voeding komt van de grondlegger van de medische wetenschap Hippocrates (460-373 voor Christus). Hij beweerde al: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”.

PostHeaderIcon Nieuwe test onder glucosamine combinatieproducten

In december 2010 heeft de consumentbond een vergelijkend warenonderzoek gedaan onder glucosamine producten. Maar waar de consumentenbond niet testte op de aanwezigheid van de elementaire glucosamine, geen oordeel velt over de aanwezigheid over de essentiele hulpstoffen, enkelvoudige glucosamine producten met glucosamine combinatieproducten vergelijkt en de meeste kwaliteitsmerken buiten beschouwing hield, gebeurt dat in deze test wel.

PostHeaderIcon Botopbouwende alternatieven

Heeft u last van osteoporose, dan is een combinatie van calcium, vitamine D en vitamine K, samen met magnesium, een goed alternatief zonder de bijwerkingen.

Vitamine K

Deze vitamine is inmiddels erkend als cruciale factor bij de botomzetting. Door een tekort ontstaat verlies aan botdichtheid. Na drie jaar gebruik van zowel vitamine D als K blijkt er minder botverlies te zijn opgetreden dan bij mensen die een placebo of alleen vitamine D nemen. Groene bladgroenten en plantaardige oliën bevatten heel veel vitamine K1 (fylloquinon).

PostHeaderIcon Voeding volgens de richtlijnen van de T.C.M

De Chinese geneeskunde beveelt een dieet aan dat voornamelijk bestaat uit verse groenten en graanproducten (ongeveer 70%), met vis, vlees, zuivel, noten, zaden, vruchten, en peulvruchten. In China bestaan enorme verschillen in eetgewoonten. In de wat koudere provincies zoals Szechuan is heet, pittig voedsel populair, terwijl men in de zuidelijke gebieden veel eier- en roerbakgerechten eet.

PostHeaderIcon De beste voeding voor gezonde botten

Ons eten heeft meer invloed op de botten dan we denken. Het is zeker geen kwestie van meer kalk alleen. Om dat te begrijpen moeten we ons eerst verdiepen in het begrip zuur-base balans en weten welke rol calcium en andere mineralen daarbij spelen.

De zuur-base balans wordt uitgedrukt op een schaal voor pH die loopt van 0 tot 14. Een pH van 7 is neutraal, onder de 7 spreken we van zuur en daarboven van basisch.

PostHeaderIcon Wilgenbast

Uit de witte wilg wordt het salicylzuur gewonnen dat bekend staat als aspirine. De witte wilg van Viridian is een 100% biologisch product. Samenstelling per vegetarische capsule: biologische witte wilgenbast (Salix alba) 400 mg. Gebruik 1 tot 3 capsules per dag.

Verkoopprijs € 27,00 90 capsules
Meer informatie: www.provisan.nl