Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?:

PostHeaderIcon Vitacu

Vitacu
Anegang 21
Haarlem
06 10313752
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Zi Yuan Ting

Zi Yuan Ting
Majanggracht 1
Amsterdam
06 45202872/ 020 4191160

Praktijk voor vrouwen

De Chinese Geneeskunde kent al een lange geschiedenis in de behandeling van gynaecologische klachten. Zo zijn er geschriften teruggevonden, teruggaand tot 1500 v.Chr. waarin niet alleen de functie en relatie tussen de baarmoeder, het hart en de nieren wordt beschreven, maar ook het behandelen van o.a. infertiliteit, menstruatieklachten, vaginale verstoringen en zwangerschapsproblematiek.

Als vrouw weet ik heel goed dat er tal van vrouwenklachten zijn waarmee vrouwen weinig respons vinden binnen de reguliere geneeskunde, terwijl het toch om reële ongemakken gaat. Met name in deze tijd van verhoogde stress ontstaat de behoefte aan een nieuw evenwicht. De combinatie van een drukke baan en tegelijkertijd het willen bewaren van de eigen vrouwelijke identiteit brengt stilaan de vraag naar een bewustere omgang en inzicht in het functioneren van het eigen lichaam naar voren.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Praktijk Traditioneel Chinese Geneeskunde

C.J. van Roon
Vlijtstraat 40
Doetinchem
0314376848
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon www.ingridstevenaar.nl

Praktijk voor Acupunctuur
Legolas 11
Geldrop
040 2800979

Jacintha Gordijn is geboren op 5 maart 1957, te Leiden. Na haar diploma fysiotherapie in 1981 werkte zij in verschillende academische ziekenhuizen en revalidatiecentra in binnen- en buitenland, om zich uiteindelijk te specialiseren in de kinderfysiotherapie.

Na 17 jaar werken in westers medische settings besloot ze een andere weg in te slaan en in 1999 begon zij aan de studie Traditionele Chinese Geneeskunde aan de academie voor chinese geneeswijzen Qing-Bai.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon R.T. Schreuder

Hr. R.T. Schreuder
Kloosterstraat 10
Ruinen
0522 472045
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Praktijk Mingmen

Praktijk Mingmen
Dr Nolensstraat 10
Gennep
0485-518523

Ik heb ruim 20 jaar als A-verpleegkundige gewerkt in een algemeen ziekenhuis.
Een van mijn kinderen ontwikkelde een ernstige vorm van astma. Hij moest daardoor al heel jong een gigantische hoeveelheid medicijnen nemen. Voor mijn gevoel moest dat anders kunnen, dus ben ik gaan zoeken naar alternatieve geneeswijzen. In eerste instantie kwam ik zo uit bij voetreflexologie omdat ik iets zocht wat voor zeer kleine kinderen geschikt moest zijn. Dus behaalde ik mijn diploma Natuurgeneeskundige met specialisatie Voetreflexologie. Ik begon mijn eigen praktijk in 1997.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Richard Smit

Richard Smit
Brouwersgracht 113hs
Amsterdam
020 6383480

Richard Smit is gespecialiseerd in:

  • Traditionele Chinese kruidentherapie: Chinese en westerse kruiden
  • bioresonantie: MORA-therapie
  • Oligotherapie: spoorelementen
  • Celzouttherapie: Schüsslerzouten schröpfen en cuppen
  • Baunscheidtieren: huidacupunctuur
  • Dorn methode: correctie aan wervels en gewrichten
  • Breuss massage: rugmassage met Johannes olie
Richard J. Smit
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Praktijk "Bao Yu"

Praktijk "Bao Yu"
Looierstraat 1
Best
0499-460212

De behandeling

Kruidengeneeswijze: Dit is de belangrijkste pijler van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een "op maat gemaakte" formule worden samengesteld.

Tui-Na therapie: Dit betreft allerlei vormen van massage o.a. over de meridianen (energiebanen) waarbij ook druk wordt uitgeoefend op de acupunctuurpunten (acupressuur). Bij gewrichtsaandoeningen kan manipulatie van de gewrichten plaatsvinden.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Coaching4Health

Coaching4Health, Ger Brouwer
Prinsesselaan 52
Bergen (NH)
072-5817305, 06-28574176

Coaching4Health is een praktijk voor Energetische Geneeswijzen en Coaching, welke sinds 2005 is gevestigd in Bergen (NH).
De praktijk wordt gevoerd door Ger Brouwer, lid van de beroepsorganisatie ZHONG m.b.t. Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Uitgangspunt bij behandelingen is de holistische visie dat lichaam en geest in hun functioneren direct met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.
De doelstelling is om de balans en energie van lichaam en geest van de cliënt te herstellen, door de oorzaak van de klacht of disharmonie vast te stellen en die te kunnen opheffen.

Javascript is required to view this map.