Zoeken
Enquête
Bent u bekend met een botmeting?:

PostHeaderIcon Acupunctuur Suriya

Acupunctuur Suriya
Legmeerplein 15-3
Amsterdam
020 7719051

De passie van suriya is om mensen te helpen om zich gezond en gelukkig te voelen.

Voor 20 jaar is suriya een therapeute in alternatieve geneeswijzen, zowel in Europa als Brazilie en India. Zij is begonnen als massage therapeute hierna is zij chinese geneeswijzen gaan studeren. Nu combineerd zij massage met acupunctuur. Elke behandeling is uniek en wordt afgestemd op de client, waar het haar omgaat is om samen het beste resultaat te bereiken.

Oliveira
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Mevr. M. Noort-Nesic

Mevr. M. Noort-Nesic
Hilverbeek 50
Zwijndrecht
078 6102975

Mevr. M. Noort-Nesic is gespecialiseerd in
Klassieke Homeopathie en Traditionele Chinese Geneeskunde
De pijlers van Mevrouw Noort zijn acupunctuur(Electro en Abdominale), Chinese Kruiden, Levend Bloed Analyse.
Tevens doet zij aan Orthomoleculaire geneeskunde.

Educatie: AVCT, BOC, EAV

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Acupunctuur praktijk Grote Oost

Acupunctuur praktijk Grote Oost
Grote oost 49
Hoorn
0650657093
Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Praktijk "Bao Yu"

Praktijk "Bao Yu"
Looierstraat 1
Best
0499-460212

De behandeling

Kruidengeneeswijze: Dit is de belangrijkste pijler van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een "op maat gemaakte" formule worden samengesteld.

Tui-Na therapie: Dit betreft allerlei vormen van massage o.a. over de meridianen (energiebanen) waarbij ook druk wordt uitgeoefend op de acupunctuurpunten (acupressuur). Bij gewrichtsaandoeningen kan manipulatie van de gewrichten plaatsvinden.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Coaching4Health

Coaching4Health, Ger Brouwer
Prinsesselaan 52
Bergen (NH)
072-5817305, 06-28574176

Coaching4Health is een praktijk voor Energetische Geneeswijzen en Coaching, welke sinds 2005 is gevestigd in Bergen (NH).
De praktijk wordt gevoerd door Ger Brouwer, lid van de beroepsorganisatie ZHONG m.b.t. Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Uitgangspunt bij behandelingen is de holistische visie dat lichaam en geest in hun functioneren direct met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.
De doelstelling is om de balans en energie van lichaam en geest van de cliënt te herstellen, door de oorzaak van de klacht of disharmonie vast te stellen en die te kunnen opheffen.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Yvonne van Buijten, Praktijk voor acupunctuur

Yvonne van Buijten
D. Hofstedestraat 21
Langeraar
06-13701640

Behandeling

Volgens de traditie van de Chinese Geneeswijzen zal ik eerst een diagnose stellen door middel van een uitgebreid vraaggesprek. U kunt vragen verwachten over uw energiehuishouding, eet-, drink- en leefgewoonten, uw slaappatroon en stoelgang.

Bij vrouwen wordt ook stilgestaan bij de menstruatiecyclus. Om een goed beeld te krijgen van uw gesteldheid voel ik tevens de pols en bekijk ik uw tong. Dit geheel leidt tot een diagnose.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon San Bao

San Bao
WC Vlierlijn Zoeterwoudseweg 7 h
Leiden
06 51682678

San Bao
SAN BAO betekent: 3 kostbaarheden/juwelen.
1 - JING = essentiële materie
2 - QI = (levens) energie
3 - SHEN = spirit (geest)
Deze begrippen stammen uit de Taoïstische filosofie en vormen de basis van het leven. Door nu deze kostbaarheden te koesteren en heel goed te verzorgen kan men een gezond en langer leven bewerkstelligen.

Hoe doet men dat?

GOEDE VOEDING
GOEDE ADEMHALING & BEWEGING
MEDITATIE
Men zou dus kunnen zeggen:
Naast een GOEDE VOEDING, het beoefenen van TAIJIQUAN & QIGONG!

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Praktijk Mingmen

Praktijk Mingmen
Dr Nolensstraat 10
Gennep
0485-518523

Ik heb ruim 20 jaar als A-verpleegkundige gewerkt in een algemeen ziekenhuis.
Een van mijn kinderen ontwikkelde een ernstige vorm van astma. Hij moest daardoor al heel jong een gigantische hoeveelheid medicijnen nemen. Voor mijn gevoel moest dat anders kunnen, dus ben ik gaan zoeken naar alternatieve geneeswijzen. In eerste instantie kwam ik zo uit bij voetreflexologie omdat ik iets zocht wat voor zeer kleine kinderen geschikt moest zijn. Dus behaalde ik mijn diploma Natuurgeneeskundige met specialisatie Voetreflexologie. Ik begon mijn eigen praktijk in 1997.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon www.ingridstevenaar.nl

Praktijk voor Acupunctuur
Legolas 11
Geldrop
040 2800979

Jacintha Gordijn is geboren op 5 maart 1957, te Leiden. Na haar diploma fysiotherapie in 1981 werkte zij in verschillende academische ziekenhuizen en revalidatiecentra in binnen- en buitenland, om zich uiteindelijk te specialiseren in de kinderfysiotherapie.

Na 17 jaar werken in westers medische settings besloot ze een andere weg in te slaan en in 1999 begon zij aan de studie Traditionele Chinese Geneeskunde aan de academie voor chinese geneeswijzen Qing-Bai.

Javascript is required to view this map.

PostHeaderIcon Traditionele Chinese Geneeskunde en Voedingstherapie Betteke Visserman

Traditionele Chinese Geneeskunde en Voedingstherapie
Sonnenbergstraat 18
Zutphen
0575 546838

Acupunctuur

Omdat Acupunctuur de individuele balans hersteld worden energetische verstoringen opgeheven. Zeer veel aandoeningen kunnen op deze wijze effectief behandeld worden. Naast acupunctuur worden moxa en cupping benut als aanvullende technieken.

Chinese Kruidengeneeskunde

Op basis van individuele diagnostiek wordt een kruidenformule samengesteld die nauwkeurig op de cliënt is afgestemd. De resultaten zijn hierdoor meestal heel fundamenteel en blijvend van aard, omdat de wortel van het probleem wordt aangepakt.

Voeding

Ook hier wordt aan de hand van diagnose individueel voedingsadvies gegeven. Daarbij is het is van groot belang dat de betrokkene ZELF inzicht krijgt in zijn eigen conditie, zijn of haar leef- en voedingswijze én de mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen. In de voedingsadvisering wordt uitgegaan van de Traditionele Chinese-, de Natuur- en de Westerse voedingsleer.

TuiNa Massage

Therapie TuiNa (Chinese medische massage) kan worden gebruikt voor ontspanning, maar ook voor de behandeling van een groot aantal ziektebeelden. TuiNa werkt zonder naalden en dat maakt deze methode bijzonder geschikt voor de behandeling van kinderen en mensen met een zwakke conditie. In combinatie kunnen TuiNa en acupunctuur elkaar ondersteunen.

Betteke Visserman
Javascript is required to view this map.